ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Α.Ε Ευόσμου ιδρύθηκε το 1992 όταν και συγχωνεύτηκαν η ομάδα του ‘‘Μακεδών Ευόσμου’’ με αυτή του ‘‘Ατρομήτου Ευόσμου’’.

Στα 25 περίπου χρόνια διαρκούς παρουσίας στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες. Κατά την αγωνιστική περίοδο 1993-1994 η ομάδα της Α.Ε Ευόσμου ήταν για πρώτη φορά φιναλίστ του τελικού κυπέλλου ερασιτεχνών. Την περίοδο 1998-1999 έκανε την παρθενική της συμμετοχή στην Δ’ Εθνική κατηγορία και έξι χρόνια αργότερα κατά την περίοδο 2005-2006 είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην Α1 κατηγορία. Τις δύο επόμενες χρονιές βρισκόταν στην Β’ κατηγορία ενώ από τότε μέχρι και πέρυσι η ομάδα βρισκόταν και πρωταγωνιστούσε στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας. Την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η ομάδα της Α.Ε Ευόσμου διεκδίκησε την άνοδο στην Α1 κατηγορία από την 6η μόλις θέση, την οποία και πέτυχε! Κατάφερε να διατηρηθεί στην δύσκολη αυτή κατηγορία κατά την περίοδο 2017-2018 και να αποτελέσει ίσως και την πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

ΙΔΡΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το 1995 η τότε διοίκηση του συλλόγου αξιοποίησε τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της (Αριστοτέλους 2 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης) και οργάνωσε μια σύγχρονη ακαδημία ποδοσφαίρου με σκοπό τα παιδιά των τμημάτων υποδομής να στελεχώσουν την αντρική της ομάδα. Ο στόχος της ακαδημίας είναι το παιχνίδι και η διασκέδαση μέσα από αυτό. Η προπόνηση να δίνει χαρά στα παιδιά και συγχρόνως να διδάσκει τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Να βοηθά τα παιδιά να εξελιχθούν σωματικά, κοινωνικά αλλά και ψυχολογικά. Στόχος επίσης της ακαδημίας μας είναι να καλλιεργεί την συλλογικότητα και το σεβασμό προς τον συμπαίκτη και να θέτει τα θεμέλια για ένα χαρακτήρα με ήθος και αρχές. Βέβαια μεγαλύτερος στόχος του συλλόγου είναι να αναδείξει ποδοσφαιριστές με ταλέντο οι οποίοι αργότερα θα στελεχώσουν την αντρική της ομάδα ή θα μεταπηδήσουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος ή και του εξωτερικού. Για να επιτευχθεί αυτό η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να θέσει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για την εκμάθηση του αθλήματος στα παιδιά δημιουργώντας ενιαίο σύστημα προπονήσεων από το πιο μικρό τμήμα μέχρι και το μεγαλύτερο! Οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών όλων των τμημάτων γίνονται από ανθρώπους του χώρου που έχουν παίξει και οι ίδιοι ποδόσφαιρο και γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας της καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την καλύτερη λειτουργία όλων των τμημάτων μας. Επιπλέον η ακαδημία μας έχει καθιερώσει και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώσει ένα τουρνουά ακαδημιών με την ονομασία ‘‘ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ’’ εις μνήμην του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Βαγγέλη Εμμανουηλίδη η οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΙΔΡΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ‘‘ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε ΕΥΟΣΜΟΥ’’

Σκοπός της δημιουργίας της δεύτερης ομάδας μας με την επωνυμία ‘‘Ελπίδες Α.Ε Ευόσμου’’(η οποία αποτελείται από παιδιά της ακαδημίας μας γεννηθέντες 1999-2000) και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία, είναι να αποτελέσει τον προθάλαμο, και να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές για την συμμετοχή τους στην αντρική ομάδα. Την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ομάδα εξασφάλισε την άνοδο της σε μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή της Β’ κατηγορίας.