Ο Παντελής Πωγωνίδης είναι στην ΑΕ Ευόσμου από το 1994 όταν έπαιζε στην ακαδημία της ομάδας και μετά στην αντρική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος της ακαδημίας και των Ελπίδων ΑΕ Ευόσμου.

Για τη δουλειά που γίνεται στις Ελπίδες τόνισε: «Οι Ελπίδες έχουν δημιουργηθεί με στόχο την ανάδειξη ποδοσφαιριστών πολύ μικρής ηλικίας και την προώθηση τους στην πρώτη ομάδα ή και σε ανώτερες κατηγορίες»

Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας;

 «Στις Ελπίδες ο μέσος όρος ηλικίας είναι 17 ετών και τα παιδιά είναι κυρίως από την ακαδημία της ΑΕ Ευόσμου».

 Προωθούνται παιδιά στην πρώτη ομάδα;

 «Με την έναρξη των π ρ ο π ο ν ή σ ε ω ν τ η ς Γ ’ Εθνικής προωθήσαμε τον Αλέξανδρο Κυριακίδη στην αντρική ομάδα όπου έχει κάνει και την πρώτη του συμμετοχή και ελπίζουμε στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές μας. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να ανεβούν στην αντρική ομάδα και αν δεν υπήρχε η πανδημία θα είχε γίνει».

 Τι σημαίνει αυτή η αποχή για τους παίκτες;

 «Αυτή η αποχή έχει επηρεάσει πολύ όλους τους αθλητές όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Εχει χαθεί η μισή περσινή χρονιά από τον Μάρτιο και μετά και δυστυχώς όλη η φετινή, άλλα σίγουρα το πρώτο μέλημα είναι η υγεία όλων».

 Θα πρέπει να ανοίξουν οι ακαδημίες;

 «Οπως έχουν πει το άνοιγμα των ακαδημιών θα είναι στις 10 Μαΐου και εγώ από την πλευρά μου πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν οι ακαδημίες από την στιγμή που θα ανοίξουν τα πάντα, φυσικά με αυστηρά μέτρα όπως τα τηρούσαμε. Πρέπει τα παιδιά να βγουν από το σπίτι και να έρθουν στο γήπεδο να παίξουν».

 Τι σκέφτεστε για τη νέα χρονιά για τις Ελπίδες;»

 Η αλήθεια είναι ότι ακόμα είναι νωρίς να μιλήσου- με για τη νέα χρονιά. Σίγουρα θα ανεβούν κάποια παιδιά από την Κ16 και από κει και πέρα θα δούμε πόσα παιδιά και λόγω πανελλήνιων εξετάσεων περάσουν κάπου. Τότε θα ψάξουμε και παιδιά από κάποιες άλλες ακαδημίες ώστε να πλαισιώσουν και τα δικά μας παιδιά για να είναι έτοιμες οι Ελπίδες τη νέα χρονιά».

 Τι σας λένε τα παιδιά;

 Κάθε μέρα λαμβάνω πολλά μηνύματα και από παιδιά αλλά και από γονείς και αυτό που μας λένε είναι ότι θέλουν να έρθουν στο γήπεδο»

Πηγή:Μetrosport