Νικήτρια αναδείχθηκε η Α.Ε Ευόσμου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 απέναντι στον Αχιλλέα Τριανδρίας με σκορ 1-0 και προσωπικό τέρμα του Σταύρου Καρανικόλα.

Από την αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά ‘’κλειστές’’ δεδομένης της πρεμιέρας που πολλές φορές συνηθίζει να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι κύλησε σε ήρεμο ρυθμό αφού χαρακτηριστικό αποτελεί πως ο διαιτητής κ. Μαρόπουλος δεν χρησιμοποίησε ούτε μια από τις κάρτες του!

Στο ημίωρο του αγώνα δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική φάση αν εξαιρέσουμε ένα δυνατό σουτ του Πασχάλη Μπουλαλά που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Ιβανούδη. Στο 40’ ο Αχιλλέας Τριανδρίας με τον Καρολίδη προσπάθησε να απειλήσει από κοντά την εστία του Αβραμίδη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πέντε λεπτά αργότερα στην πνοή της λήξης του ημιχρόνου ο Λυκίδης δοκίμασε ένα καλό σουτ που κατέληξε σε κόρνερ από επέμβαση του Ιβανούδη.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Τις αλλαγές ξεκίνησε πρώτος ο κύριος Καρανάσιος, προπονητής του Αχιλλέα Τριανδρίας, όταν στη θέση του Τσινεκίδη έβαλε τον Κεφαλά. Στο 60’ η Α.Ε Ευόσμου έκανε και αυτή την πρώτη της αλλαγή αφού ο Μανώλης Λαφτσίδης άφησε την θέση του στον Μάριο Παπατριανταφύλλου, ο οποίος 5’ μετά την είσοδο του επιχείρησε ένα γυριστό σουτ χωρίς αποτέλεσμα. Μερικά λεπτά αργότερα στο 68’ της αναμέτρησης ο Ηλίας Ζωμένος πρόσθεσε στην εντεκάδα τον Βασίλη Καλανίδη βγάζοντας τον Γιαννιώτη. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 73’ η ομάδα της Τριανδρίας προσπάθησε να απειλήσει χάνοντας σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αμβροσίδης μπήκε στο ματς, στην θέση του Καζάκου για την Τριανδρία.

Ακολούθησε η τρίτη αλλαγή για την Αθλητική Ένωση αφού ο Μπουλαλάς έδωσε την θέση του στον Στέφανο Χαντζιάρα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε για μερικά λεπτά χωρίς φάση ώσπου στο 83’ ο Σταύρος Καρανικόλας με μια εκπληκτική προσπάθεια και ένα μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ για την Α.Ε Ευόσμου γράφοντας το τελικό 1-0. Πάνω στους πανυγηρισμούς ο Καρανικόλας τραυματίστηκε αναγκάζοντας έτσι τον Ηλία Ζωμένο να κλείσει τις αλλαγές του βάζοντας τον Δημήτρη Ζωμένο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Τριανδρία έκανε τρεις τις αλλαγές της όταν ο Κοτσάκης πήρε τη θέση του Ζευκόπουλου. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αχιλλέας κέρδισε ένα φάουλ σε αρκετά καλό σημείο όμως ο Γιώργος Αβραμίδης έκανε εξαιρετική απόκρουση κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του!

 

Α.Ε Ευόσμου (προπονητής: Ηλίας Ζωμένος)

Αβραμίδης, Ντόκου Αρμάντο, Σαμπιασβίλι Λεβάν, Χατζηκυριακίδης, Πολυκάρπωφ, Λυκίδης, Μπουλαλάς, Ταραμάς, Λαφτσίδης, Καρανικόλας, Γιαννιώτης

ΑΛΛΑΓΕΣ:Παπατριανταφύλλου (Λαφτσίδης) 60’, Καλανίδης Βασίλης (Γιαννιώτης) 68΄, Χαντζιάρας (Μπουλαλάς) 79’, Ζωμένος (Καρανικόλας) 85’

 

Αχιλλέας Τριανδρίας(προπονητής: Ανδρέας Καρανάσιος)

Ιβανούδης, Λιάρος, Πευκίδης, Πόπτσης, Καρολίδης, Πουρσανίδης, Καζάκος, Τσινεκίδης, Νικολόπουλος, Τζεβελέκης, Ζευκόπουλος

ΑΛΛΑΓΕΣ:Κεφαλάς (Τσινεκίδης), Αμβροσίδης (Καζάκος), Κοτσάκης (Ζευκόπουλος)