Ο Διογένης Παπαδάκης προπονητής της ακαδημίας μας ο οποίος έχει αναλάβει το Κ8 μίλησε στηνεπίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας μεταξύ άλλων για το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να είναι μέλος μίας ακδημίας, την προσωπική του εμπειρία πρώτα σαν ποδοσφαιριστής και στην συνέχεια ως προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να είναι μέλος μίας ακαδημίας;

“Είναι σημαντικό για ένα παιδί να συμμετέχει σε μια ακαδημία γιατί μπαίνει σε ένα σύνολο ατόμων και αυτό τον κάνει να λειτουργεί ομαδικά, να μοιράζεται, να κοινωνικοποιείται, να μαθαίνει να χάνει αλλά και να κερδίζει, αφού μία ομάδα είναι η μικρογραφία της κοινωνίας που θα κληθεί να ενταχθεί αργότερα”.

Πότε κατα την γνώμη σου μπορεί να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο και ποια τα οφέλη του;

“Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στα 6-7 του χρόνια και το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει είναι η κοινωνικοποίηση!”

Ποια είναι η δικιά σου εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής και στην συνέχεια σαν προπονητής;

“Η δική μου εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής είναι εξαιρετική γιατί έχω κάνει φίλους που είναι το σημαντικότερο! Σαν προπονητής εν ενεργεία μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ, έχω μάθει αρκετά και συνεχίζω να μαθαίνω!”

Μια συμβουλή που θα έδινες στους γονείς:

“Η συμβουλή που θα έδινα σε κάθε γονέα είναι να μην μπαίνει εμπόδιο στη δουλειά του δασκάλου, προπονητή και να ενθαρρύνει το παιδί”.