Ο λόγος για τον 15χρονο Χρήστο Σγούρο, ένα ταλαντούχο παιδί και αθλητής. Ο Χρήστος ανήκει στο τμήμα της Κ16 της ακαδημίας μας και είμαστε πραγματικά περήφανοι που σε μια τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να εκδώσει το βιβλίο του με τίτλο ‘‘Οι περιπέτειες του μικρού Χρήστου’’!

Ο Χρήστος Σγούρος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2003 στη Θεσσαλονίκη , όπου και ζει. Κατάγεται από το Στρυμονοχώρι Σερρών και τα Εσώβαλτα Πέλλας. Από μικρός άκουγε ιστορίες και παραμύθια από τον παππού του και καθώς μεγάλωνε, άρχισε να εμπνέεται από τα παιδικά του βιώματα και στα δεκατρία του άρχισε να γράφει αυτό το βιβλίο και μετά από δύο χρόνια το τελειοποίησε. Τα αγαπημένα του μυθιστορήματα είναι ο Μάγκας και ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Σ. Δέλτα. Ο συγγραφέας μας θα ήθελε να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα, πιο πολύ όμως θα ήθελε να μπορούσε να μπαίνει στις ιστορίες του βιβλίου του και να ζει στ’ αλήθεια διασκεδαστικές περιπέτειες μαζί με τους ήρωες του.

Δύο χρόνια πριν, ο δεκατριάχρονος τότε Χρήστος και έχοντας μέσα του το ταλέντο της συγγραφής ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο που έπειτα από παρότρυνση τόσο των γονιών του όσο και των δικών του ανθρώπων, των καθηγητών, των συμμαθητών αλλά και των φίλων του τελειοποίησε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί! Ένα αρκετά διασκεδαστικό βιβλίο με τον μικρό Χρήστο να αφηγείται διάφορες ιστορίες σε διάφορα μέρη και να συνεπαίρνει έτσι μικρούς και μεγάλους…στις περιπέτειες του.

                Το βιβλίο αποτελείται από 5 κεφάλαια:

  • Κεφάλαιο 1: Περιπέτειες στο χωριό
  • Κεφάλαιο 2: Περιπέτειες στην πόλη
  • Κεφάλαιο 3: Περιπέτειες στη θάλασσα
  • Κεφάλαιο 4: Περιπέτειες στη ζούγκλα
  • Κεφάλαιο 5: Περιπέτειες στο διάστημα

Όλα ξεκινάνε στις καλοκαιρινές διακοπές του ήρωα στο χωριό του, όπου ζει στιγμές όμορφες, αλλά και επικίνδυνες. Με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη συμβαίνουν γεγονότα που θα τον απομακρύνουν από την οικογένεια του. Έπειτα στη θάλασσα και ύστερα στη ζούγκλα, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις που θα τον κάνουν όλο και πιο ώριμο. Τέλος, υπάρχει και μια ακόμη περιπέτεια, την οποία θα την ανακαλύψετε μόνοι σας.