Γνωρίζοντας καλύτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας μας μέσα από 8 ερωτήσεις.

1. Πως αποφάσισες να γίνεις προπονητής τερματοφυλάκων;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκγύμναση τερματοφυλάκων λίγο πριν σταματήσω να παίζω. Γνώρισα έναν πολύ καλό προπονητή τερματοφυλάκων που εκείνο τον καιρό ήταν σε ομάδα της super league, ο οποίος με προέτρεψε να ασχοληθώ, όπως και έκανα με βοήθησε και έτσι θεωρώ πως έκανα σωστά τα πρώτα βήματα.

2.Σου φάνηκε εύκολο ή δύσκολο στην αρχή ;

Μου φάνηκε εύκολο εύκολο γιατί είχα δίπλα μου κάποιον επαγγελματία του είδους όπως είπα παραπάνω και κάλυπτε ότι κενά και απορίες είχα.

3.Όταν έρχεται ένας νέος τερματοφύλακας στην ομάδα ποια είναι τα πρώτα βήματα για να τον ενσωματώσεις καλύτερα στην ομάδα;

Τον βοηθάω αρχικά δείχνοντας του ότι θα είμαι δίπλα του για ότι χρειαστεί . Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Έτσι ενσωματώνεται πιο εύκολα στη νέα του ομάδα.

4.Πες μας έναν κοντινό σου προσωπικό στόχο ως προπονητής.

Ο κοντινότερος στόχος μου, είναι να κάνουμε μια καλή πορεία με την ΑΕ Ευόσμου μιας και είναι η παρθενική παρουσία της στη Γ΄ Εθνική και μέσα από την πορεία αυτή να αναδειχθούν οι τερματοφύλακες μου.

5.Ποιο πιστεύεις ότι είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό για έναν καλό τερματοφύλακα;

Το σημαντικότερο είναι να έχει διάθεση για δουλειά και άμεσα να προσαρμοστεί στον δικό μου τρόπο. Μέσα από τις προπονήσεις θα υπάρξει βελτίωση και έτσι θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα τα επιμέρους και πιθανές ελλείψεις θα εκλείψουν μέσω της δουλειάς.

6.Στις ομιλίες και στην προετοιμασία πριν τον αγώνα, που δίνεις περισσότερη βάση;

Στις ομιλίες με τους τερματοφύλακες μου πριν τον αγώνα επικεντρωνόμαστε στη σωστή συνεργασία τους με την υπόλοιπη ομάδα. Επίσης αναλύουμε τη συμπεριφορά των αντιπάλων παικτών που νωρίτερα μαζί με τον προπονητή και τον γυμναστή- βοηθό , έχουμε ” διαβάσει” και γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους.

7.Πως αντιμετώπιζες τους προπονητές σου όταν εσύ ήσουν παίκτης;

Σαν ποδοσφαιριστής προσπαθούσα να έχω πάντα καλή σχέση με τους προπονητές μου εντός γηπέδου .

8.Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

Θα πω να έχουν υπομονή . Υπομονή να έχουν όμως και οι γονείς γιατί αυτοί είναι που θα παρέχουν στα παιδιά τους όλα τα απαραίτητα τα οποία θα φέρουν αποτελέσματα στην εξέλιξη του.