Στην πρώτη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ομάδας μας, Μαλλιώρας Αντώνης, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους στόχους της ακαδημίας αλλά και το όραμα της Διοίκησης για το σύνολο της ομάδας. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

-Τους στόχους και τους σκοπούς της ακαδημίας.

-Τα πρώτα συμπεράσματα για την πρώτη ομάδα, τα σχόλια του κ. Μαλλιώρα και τον στόχο της ομάδας.

Στόχοι και σκοποί ακαδημίας:

Η ακαδημία μας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να μάθουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές τις τεχνικές και τις τακτικές του ποδοσφαίρου, παρέχοντας τους, συγχρόνως αθλητική και κοινωνική παιδεία. Λειτουργούμε έχοντας ως κύριο στόχο την εκπαίδευση και την προώθηση ποδοσφαιριστών στην υψηλότερη βαθμίδα, την πρώτη ομάδα της Α.Ε Ευόσμου. Η ακαδημία προπονεί επιπλέον παιδιά γεννημένα από το 2004-2015. Οι αγωνιστικές επιτυχίες και η κατάκτηση τίτλων σίγουρα είναι κάτι που ενδιαφέρει και μας χαροποιεί όλους. Από τους ποδοσφαιριστές και τους γονείς μέχρι και τους προπονητής και την Διοίκηση. Παρόλα αυτά, η κατάκτηση τίτλων στην ακαδημία μας (συμπεριλαμβάνοντας και την δεύτερη ομάδα, τις Ελπίδες Α.Ε Ευόσμου), δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα είναι κάτι που αποδεικνύει ότι γίνεται σωστή δουλειά, αλλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για όλους εμάς. Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να μάθουν να παίζουν σωστό, ορθόδοξο και μοντέρνο ποδόσφαιρο και αγωνιζόμενοι βάση αυτού του τρόπου να έρθουν και τα αποτελέσματα. Όλα αυτά συμβάλουν στην καλύτερη υγεία των παιδιών, ενώ η απασχόληση τους με το ποδόσφαιρο τους απομακρύνει από πειρασμούς, κακές συνήθειες και διάφορους κινδύνους. Το ομαδικό πνεύμα αποτελεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση των μικρών ποδοσφαιριστών μας, ενώ ταυτοχρόνως οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και ο σεβασμός προς τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους διαιτητές και τους αντιπάλους αποτελούν επιπλέον από τους κύριους στόχους της ακαδημίας μας. Το τίμιο παιχνίδι (FairPlay) πρέπει να εμπεδώνεται μέσω των αγώνων και αποτελεί απαίτηση μας να εφαρμόζετε σε κάθε ευκαιρία. Σίγουρα δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά ποδοσφαιριστές μεγαλώνοντας, όμως θεωρούμε ότι όλα αυτά που θα μάθουν μέσω των προπονήσεων και των αγώνων θα τα βοηθήσουν σίγουρα στην ενήλικη ζωή τους. Θα είναι ηθική ικανοποίηση για εμάς αν μέσω της δικής μας δουλειάς και φροντίδας βάλουμε έστω και ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση καλών χαρακτήρων και σωστών συμπεριφορών και στην απόκτηση αλληλοσεβασμού, ομαδικότητας και αυτοπεποίθησης. Φυσικά για όλα τα παραπάνω απαιτούνται επιδέξιοι προπονητές – παιδαγωγοί με προγράμματα προπόνησης σχεδιασμένα για αυτές τις ηλικίες. Προπονητές με αθλητικό σχέδιο και με σαφώς καθορισμένους στόχους. Στελέχωση από ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων τους οποίους έχει θέσει η Διοίκηση. Προπονητές οι οποίοι θα προσφέρουν μέσα από την δουλειά τους στα μικρά παιδιά, αθλητική παιδεία που θα βασίζεται στην ευγένεια στον σεβασμό και στο ‘‘ευ αγωνίζεσθαι’’ και θα συμβάλουν στον τρόπο συμπεριφοράς τους, διδάσκοντας σημαντικούς κανόνες για την ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που την φετινή αγωνιστική περίοδο τα τμήματα μας προπονούν προπονητές με διπλώματα.

Εμείς όλοι στην Διοίκηση της Α.Ε Ευόσμου με πρώτο τον πρόεδρο μας, κ. Σπυριάδη είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε μια ακαδημία πρότυπο όχι μόνο στο Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη.

 

Στόχος ομάδος Α.Ε Ευόσμου – Πρώτα συμπεράσματα – Σχόλια:

Θεωρώ πως το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου κρίνετε ικανοποιητικό, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως η ομάδα πλέον έχει έναν νέο προπονητή και πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα έχουν μπει στο κλίμα της ομάδας. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να περάσουμε την νοοτροπία του νικητή στους παίκτες μας και στο τέλος θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Στόχος μας είναι το παιχνίδι της κάθε εβδομάδας. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι αυτό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα λειτουργεί με σχετικούς κανόνες τους οποίους έχει συμφωνήσει η Διοίκηση μαζί με τους προπονητές και αυτούς πρέπει να ακολουθούμε, με πρώτους τους ποδοσφαιριστές. Όταν κάποια πράγματα εξελίσσονται αρνητικά θα πρέπει όλοι μας να βρούμε τρόπους να τα αλλάξουμε και βεβαίως και όταν άλλα εξελίσσονται θετικά να μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Σε ότι έχει σχέση με τον φίλαθλο κόσμο της Α.Ε Ευόσμου, θέλουμε και ζητάμε να αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας μας. Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα να γεμίζει κάθε Κυριακή το γήπεδο και φυσικά μια επιθυμία τους προέδρου μας, όλης της Διοίκησης  και των ίδιων των παικτών μας. Η εξέλιξη μιας ομάδας είναι να κάνει ένα βήμα καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορούμε όμως να οριοθετήσουμε το επόμενο βήμα. Αυτό αισιοδοξούμε να έρθει μέσα από την δουλειά των προπονητών και των ποδοσφαιριστών μας. Η θέληση όλων είναι δεδομένη και αυτό μας κάνει αισιόδοξους.