Ο πρόεδρος της ομάδας μας κ.Γιώργος Σπυριάδης σε ένα μίνι απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν που πέρασε, μίλησε για την δύσκολη χρονιά που όλοι μας αντιμετωπίσαμε αλλά και τους στόχους της ομάδας μας για την νέα κατηγορία που θα αγωνιστεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Θεωρώ ότι απολογισμός της απερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, συνοδεύεται μόνο από αρνητικά σχόλια, αποδείχτηκε περίτρανα ότι κακώς ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος, η οποία και δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και υποχρεώσεις από αυτά που ήδη είχαν να αντιμετωπίσουν ερασιτεχνικά σωματεία. Έλλειψη φιλάθλων, έλλειψη ενδιαφέροντος από οικονομικούς υποστηρικτές στο να βοηθήσουν τα σωματεία-σωρεία μεγάλων τραυματισμών ποδοσφαιριστών από την απραγία των πέντε μηνών, έξοδα διαιτησίας, εβδομαδιαία ράπιντ τεστ κάποια από τα έξοδα τα οποία κλήθηκαν τα σωματεία να διαχειριστούν. Όλα αυτά όχι μόνο αποδυνάμωσαν, ανάγκασαν τα σωματεία, αλλά αντιθέτως ανάγκασαν τα σωματεία να τα αντιμετωπίσουν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο πρωτάθλημα με συγκεκριμένους στόχους όχι μόνο να μην τους πραγματοποιήσουν αλλά να βρεθούν και εκτός κατηγορίας.

Στόχος για τη νέα σεζόν:

Ασφαλώς και ο στόχος για τη νέα σεζόν σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστούμε είναι να πρωταγωνιστήσουμε, μέσα από μία ομάδα την οποία θα σέβονται όλοι οι αντίπαλοι και οι φίλαθλοι για την αγωνιστικότητα της και την οργάνωση της.

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός το ποδόσφαιρο;

Η πρόσφατη πανδημία είναι σίγουρο ότι αποτελεί μία απρόβλεπτη και συνεχή απειλή για την ανθρωπότητα επηρεάζοντας έντονα την ποιότητα της ζωής όλων μας. Σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, πράγμα το οποίο και οδήγησε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε μεγάλη ανεργία.
Το ποδόσφαιρο βεβαίως και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον πλανήτη και δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας πρώτα απ’ όλα λόγω των μέτρων που λήφθηκαν άλλοι σύλλογοι αναγκάστηκαν να μη συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα πρωτάθλημα «μαραθώνιο» ενός γύρου ήρθαν αντιμέτωποι μόνο με προβλήματα τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Και όλα αυτά με μία πολιτεία η οποία ήτανε αμέτοχη σε όλο αυτό τον αγώνα που έδιναν καθημερινά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοίκησεις που το μόνο κέρδος ήτανε η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η πανδημία λοιπόν, παρέσυρε στην ουσία τις ομάδες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Για τη νέα κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα κι αν πεισμώνει την ομάδα η κατάληξη της προηγούμενης χρονιάς:

Αυτό το οποίο ισχύει μέχρι τώρα με βάση και την τελική βαθμολογία είναι ότι ομάδα μας παρά τις ατυχίες της τερμάτισε στην έκτη θέση (από το τέλος) ισοβαθμία με την ομάδα του Εθνικού Σοχού (συντελεστής τερμάτων) πράγμα το οποίο και την οδηγεί στην Α1 κατηγορία. Εκτός κι αν υπεύθυνοι της ΕΠΟ έστω και τελευταία στιγμή αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση και δεν υποβιβάσουν έξι ομάδες. Αυτό βεβαίως και μας αφήνει μια πικρία αλλά δε μας απογοητεύει. Αντιθέτως μας πεισμώνει και μας καλεί όλους μας που είμαστε στην Α.Ε. Ευόσμου να ανασυνταχτούμε και να προετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά δημιουργώντας μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική .