Εν έτη 2020 μόνο θλιβερό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός πως οι ιθύνοντες του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Θεσσαλονίκης, αυτού του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού.. εθελοτυφλούν συστηματικά! Ο λόγος φυσικά για το ακατάλληλο Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου, το γνωστό σε όλους μας ‘‘Μαρόκο’’. Εκεί όπου καθημερινά προπονούνται και αγωνίζονται δεκάδες αθλητές, οι οποίοι θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Σε ένα γήπεδο όπου στεγάζονται τόσες ομάδες, και ακαδημίες που απαρτίζονται από νεαρά παιδιά και όχι μόνο, είναι απαράδεκτη αυτή η συστηματική αδιαφορία όλων όσων δουλεύουν στον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού.

Για να μην μιλάμε όμως στον ‘‘αέρα’’…εμείς σαν Αθλητική Ένωση Ευόσμου…σαν Α.Ε Ευόσμου, ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε φορά που η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας με τους παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων, οι οποίοι επιμένουν και μας ρωτούν γιατί τόσο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας όσο και αυτοί των δικών τους ομάδων μπαίνουν στην διαδικασία να αγωνιστούν σε ένα ξεκάθαρα ακατάλληλο γήπεδο, που μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Ποια η θέση μας λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση; Ποια η θέση μιας ακαδημίας που απαρτίζεται από μικρούς αθλητές που έχουν ως μόνο σκοπό την άθληση τους; Καμία! Και αυτό γιατί οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Δήμου μας έχουν οδηγήσει εκεί. Τα τελευταία 2-3 χρόνια το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας έχει κάνει πολλές προσπάθειες και συναντήσεις με τους εκάστοτε υπεύθυνους προκειμένου, να συζητήσει μαζί τους και να τους δώσει να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης ,αλλά αυτοί απλά συνεχίζουν να λένε αυτό που ακούνε όλοι οι φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και πλέον έχει γίνει γνωστό.. ‘‘Το γήπεδο θα επισκευαστεί’’. Πότε; Αυτό είναι το ερώτημα που καίει χιλιάδες ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει ένα σημείο που δεν έχει γυρισμό και επιτέλους οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ της Α.Ε Ευόσμου και του ΠΑΟ Κουφαλίων ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μάριος Μπαλλίου, στην διεκδίκηση μιας φάσης έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους εκεί όπου διαπιστώθηκε πως ο καρπός του έχει σπάσει και θα χρειαστεί να χειρουργηθεί. Χθες…ήταν ο Μάριος, ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής; Ποιος μπορεί πλέον να μας εγγυηθεί για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας και όχι μόνο;

Κατά καιρούς γίνεται λόγος από πολλά δημοσιογραφικά μέσα για την ακαταλληλότητα του γηπέδου, αλλά και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που έρχονται να αγωνιστούν σε αυτό. Η αντίδραση του Δήμου όμως, μόνο καθησυχαστική που δεν είναι. Σαφώς και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και η περίφραξη του γηπέδου η οποία πρόσφατα και με την κακοκαιρία που είχε προηγηθεί παραλίγο να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ο Μάριος στην χθεσινή αναμέτρηση δεν είχε σταθεί ‘‘τυχερός’’ και ο τραυματισμός του ήταν ακόμη πιο σοβαρός.

Ως Α.Ε Ευόσμου, κρούουμε για ακόμη μια φορά των κώδωνα του κινδύνου και πλέον, αν οι απαντήσεις δεν είναι άμεσες, τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι διαφορετικά.

Να ευχηθούμε στον ποδοσφαιριστή μας Μάριο Μπαλλίου, ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κοντά μας, στην δουλειά του και στην καθημερινότητα του.